3. 4. 2019

Torben Kuhlmann - Edison - Záhada ztraceného myšího pokladu

Název Knihy: Edison - Záhada ztraceného myšího pokladu
Autor: Torben Kuhlmann
Žánr: pohádka, příběh pro děti
Nakladatelství: Dynastie 
Datum vydání: 2018
Počet stran: 108
Typ knihy: pevná vazba
Hlavní postava: myšák Péťa, 
Recenze:


Do rukou se mi dostala nádherně ilustrovaná knížka pro děti od nakladatelství Dynastie. Příběh o malém myšákovi Péťovi, který chce vypátrat poklad po svém pra pra (moc pra pra) dědečkovi, který kdysi dávno ztroskotal na lodi a s ním se na dno oceánu také ponořil myší poklad. V pátrání mu pomáhá starý profesor, který má velké zkušenosti s vynálezy, mnoho toho ví a společně s Péťou se pokusí dostat na dno oceánu, najít vrak lodi a vylovit poklad. Povede se jim to? To zjistíte v knížce :-).



Kniha Edison Záhada ztraceného myšího pokladu je už 3. volné pokračování o dobrodružstvích malého myšáka a navazuje na úspěšné knihy Lindbergh- Dobrodružství létajícího myšáka (letectví) a  Armstrong- Dobrodružná cesta myšáka na Měsíc (kosmonautika). Tentokrát se myšák pustí v knize Edison do sestavení ponorky, aby se mohl ponořit spolu s profesorem do hlubin oceánu a pokusit se tak nalézt dlouho ztracený poklad.


Kniha je překrásně ilustrovaná. Nádherně barevné ilustrace přes celou dvoustranu vás vtáhnout do děje a to mluvím o dětech i dospělých. Každá generace si najde to své. Já své dvouleté dceři příběh převyprávěla trošku zjednodušeně, ale obrázky byla fascinovaná stejně jako já. A až bude větší, zase se dozví nenásilnou formou něco zajímavého ze světa fyziky. Celé tohle úžasné trio je dílem jednoho autora, kterým je Torben Kuhlmann. Obdivuji, jak jeden člověk dokáže poutavě psát a ještě k tomu k příběhu udělat tak nádherné obrázky, které umocní děj. 



Nakladatelství Dynastie je poměrně mladé nakladatelství, které vzniklo v roce 2014 a za cíl si klade přinášet ojedinělé knižní tituly na český trh, a to především pro děti a mládež. Myslím, že tímto triem knih o dobrodružství malého myšáka dostáli svému cíli a moc se těším na další krásné tituly.

Podrobné informace o knihách a autorovi najdete také na tomto odkazu, jehož grafika je zase úžasná.

Hodnocení


E.❀

Oficiální anotace:
Při hledání dávno ztraceného pokladu se dva myšáci odváží až na dno Atlantiku.
3. volné pokračování úspěšných knih o dobrodružném myšákovi. Myšák Péťa se tentokrát pustí v knize EDISON - Záhada ztraceného myšího pokladu do plánů a sestavení ponorky, aby se mohl ponořit spolu se svým myším profesorem do hlubin oceánu a pokusit se tak nalézt dlouho ztracený poklad.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Budu ráda za všechny vaše slušné komentáře.