27. 1. 2017

Aňa Geislerová - P.S.

Autor:
Aňa Geislerová
Herečku, módní návrhářku a nyní také spisovatelku Aňu Geislerovou není potřeba představovat. Kdo má zájem se o Ani dozvědět více, nechť si vygooglí.

Kde jsem knihu koupila:
cena: asi 248,- Kč

Knihu jsem si objednala společně s knihou od Marie Doležalové Kafe a cigárko, kterou právě čtu a o níž se zmíním později.

Kniha P.S. byla bestsellerem roku 2016 a musím říct, že já jsem z ní také nadšená. Formou deníku autorka poodkrývá své soukromí, kdy píše o své rodině, dětech, co pro ni znamenají, o svém strachu i věcech, co ji dělají radost, zkrátka o životě. Často jsem se nad řádky zasmála, nebo naopak dojala. To když Aňa psala o svém těhotenství, mateřství a co pro ni znamená její manžel a rodina. Musím však přiznat, že můj pohled byl značně ovlivněn  vlastním těhotenstvím a hormony asi udělaly své. Asi ne každý by se tak dojímal...
Co se mi však na knížce líbilo opravdu moc, byla její grafika a ilustrace, které dělala Anina sestra Lela Geislerová. Ilustrace dovytváří dojem roztomilého ženského deníčku a jsou opravdu pěkné. Někdy jsem měla chuť do knihy také něco přimalovat. 
Nejedná se o žádnou "vysokou" literaturu, ale kdo má Aňu rád jako herečku, tomu se bude kniha líbit.




Z knihy...

"Sedím tu u stolu s dcerou, která přesně podle reklamy mlíkuje svoje sušenky, a tak se jí ptám: "Stello, co je v životě důležitý?" A ona bez zaváhání odpovídá. "Oreo. Pipina. A klobouk na hlavu, Vaše Výsosti," říká ta malá žena s pusou plnou černých drobků. Ano, svět se točí kolem ní."

Shrnutí:
Kniha splnila mé očekávání. Jedná se o deník mojí oblíbené herečky, který je psaný střízlivě, vtipně a poodkrývá autorčino soukromí (které si Aňa poměrně dobře střeží). Kniha se mi líbila i po stránce výtvarné, kdy ilustrace Aniny sestry Lely doplňují jednotlivé příspěvky. Nicméně je pravda, že taková knížka mi stačí v knihovně jedna a pokud by Aňa napsala případné pokračování svého deníku, asi bych si ho už nekoupila.

Co vy a tento styl knih? Líbí se vám?

Hodnocení:






3 komentáře:

  1. Knížku jsem zaregistrovala ale nečetla jsem jí :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, posloucham audio knihu a musim rict, ze jsem mile prekvapena. Ja ji na svem blogu v budoucnu nejspise doporucim :) Jsou tam opravdu hezke momenty, ktere mi prijdou trefne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale zase jste ochuzena o ty krásné ilustrace, které jsou v knize :-)

      Vymazat

Budu ráda za všechny vaše slušné komentáře.