18. 11. 2017

Knihomolský diář


V dnešním článku bych vám chtěla představit perfektní čtenářský diář. Snad jediný na trhu. Pokud víte o dalším, tak mi dejte vědět, protože já jsem se zatím s jiným knihomolským diářem nesetkala. Diář jsem získala výhrou v soutěži, kterou pořádala Knihovna Jiřího Mahena v Brně a ta se na vydání diáře taky podílela.

Zdroj: FB stránka Knihovny Jiřího Mahena v Brně
Diář se nachází v pevných deskách, které jsou posety knihami. Hned na začátku diáře je knižní výzva pro rok 2018, kterou pořádá databáze knih a do které se můžete zapojit. Pak následuje osobní čtenářská mapa pro rok 2018, kde si vypíšete knihy, které chcete v příštím roce přečíst na dovolené, když se budete chtít zasmát, nebo knihy které si moc přejete a na závěr je zde i vzkaz pro Ježíška. Pak už následuje samotný diář. Dny jsou řazeny do sloupců (já osobně mám raději řádky, ale diář je jinak opravdu skvělý, takže přivřu oko). Týden se nachází na jedné dvoustraně, takže všechny povinnosti máte přímo před očima a nemusíte obracet stránky. Dvoustrana také obsahuje místo pro poznámky a pro každý týden je zde také uveden citát. Co se mi moc líbí je malé okénko s omalovánkou, takže si můžete každou dvoustranu zpestřit obrázkem. A co je opravdu TOP NÁPAD, každý týden obsahuje doporučení na nějakou zajímavou knihu. Tyto doporučení vybírali sami zaměstnanci knihovny. Dále jsou zde uvedeny narozeniny významných spisovatelů, ať už českých nebo zahraničních, což mi přijde taky jako zajímavý nápad. Na konci diáře je opět trochu místa na poznámky a pár čtenářských poloh včetně fotodokumentace. Úplný závěr diáře tvoří seznam přečtených knih, kam si můžete zapsat, co jste v daném roce přečetli a zároveň zde i knihu pomocí hvězdiček ohodnotit.

Zdroj: FB stránka Knihovny Jiřího Mahena v Brně
Diář má formát A5 a stojí neskutečných 150,- Kč!!!! Můžete si ho koupit buď přímo v knihovně Jiřího Mahena v Brně, nebo si ho objednat přes e-mail. S objednávkou určitě neváhejte, protože ještě než byly vyhlášeny výsledky soutěže, sama knihovna avizovala, že je zatím na objednávky přes e-mail stop stav, aby vůbec něco zbylo na zákazníky knihovny.

Moc chválím všechny, kdo se na přípravě diáře podíleli. Je opravdu krásný se spoustou zajímavých informací a vášnivému čtenáři bude dělat radost po celý rok. Sama se nemůžu dočkat prvního ledna, až si konečně začnu do diáře psát. 

PS: Diář by určitě byl skvělým dárkem pod stromeček...

E.❀

4 komentáře:

  1. Tak tohle je i pro mě úplná novinka. Dost mě to nadchlo, vypadá to skvěle!
    Knihokopka

    OdpovědětVymazat
  2. Já právě ba diář narazila náhodou. Sleduji Knihovnu Jiřího Mahena na FB a tam o něj byla ta soutěž. Je to opravdu povedený kousek.

    OdpovědětVymazat
  3. No tedy, já ho potřebuju :D je to vážně skvělý nápad udělat knihomolský diář :)

    OdpovědětVymazat

Budu ráda za všechny vaše slušné komentáře.