25. 5. 2018

Daniel Petr - Sestra Smrt

Název Knihy: Sestra Smrt
Autor: Daniel Petr
Žánr: detektivka, krimi, česká literatura
Nakladatelství: Host
Datum vydání: 2018
Počet stran: 310
Typ knihy: pevná vazba
Recenze:
Sestra Smrt, román s poddtitulem Severská krimi ze severu Čech, v mnohém připomíná např. díla norského spisovatele Joa Nesbøho. Jak už název napovídá, příběh stojí na pozadí nevysvětlitelných úmrtí pacientů, které se staly mezi lety 2010 - 2014 v Rumburku a za kterými měla údajně stát zdravotní sestra, která v rumburské nemocnici pracovala a měla si zabíjením pacientů usnadňovat práci. Rozsudek však pro nedostatek důkazů nepadl. Tato kauza však netvoří hlavní jádro zápletky a je zde spíš jako jedna z dějových linií, i když se podle ní kniha pravděpodobně jmenuje. Já osobně jsem očekávala, že příběh bude více postaven na této události a trochu mě zklamalo, že tomu tak nebylo.
celou recenzi najdete na webu cbdb.cz přímo zde.


E. ❀


Oficiální anotace:
Ústecký vyšetřovatel Václav Rákos se vypraví do nemocnice v Rumburku kvůli podezření, že pacientka, která zemřela na otravu metylalkoholem, se ve skutečnosti stala obětí vraždy. Rákos je přesvědčený, že existuje souvislost mezi její smrtí a případem zdravotní sestry obviněné z otravy šesti pacientů draslíkem.

Krátce nato dojde v nedaleké Doubici k vraždě zaměstnance národního parku. Důkazy směřují k Miloši Bjelejovi, válečnému zločinci z války v Jugoslávii, který kdysi pobýval v Pardubicích jako vojenský poradce. Jenže Bjelej je oficiálně už deset let po smrti.

Zima je toho roku mimořádně dlouhá a tuhá a Václav Rákos zjišťuje, že vraždy v Rumburku a jeho okolí mají mnohem temnější pozadí, než tušil.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Budu ráda za všechny vaše slušné komentáře.