15. 5. 2017

Alena Vorlíčková - Zakletý zámek

Název Knihy: Zakletý zámek
Autor: Alena Vorlíčková
Žánr: Knihy pro děti, pohádky
Nakladatelství: Městská knihovna Polička
Datum vydání: 2017
Počet stran: 91
Typ knihy: pevná vazba
Recenze:

Kniha Zakletý zámek je nová pohádková knížka od Aleny Vorlíčkové z cyklu Pohádky pro společné čtení. Kniha zaujme už na první pohled svojí obálkou, která upoutá oči dospělého i dítěte krásným zářivým obrázkem na bílém podkladu. Jaké je překvapení, že tyto hravé, barevné ilustrace od Petry Řehové zdobí celou knihu! Díky tomu je kniha zajímavá i pro nečtenáře, kteří sice neznají písmenka, ale na obrázcích si mohou potrénovat, zda poznají jednotlivé barvičky nebo zvířátka či věci.





Kniha se skládá ze 7 pohádek, při jejichž psaní se autorka inspirovala slovinskou lidovou pohádkovou tvorbou. Většinou jsou to však pohádky, které znají v obměněné podobě i české děti a příběhy jsou jim tedy blízké. Před každou pohádkou je několik otázek, které slouží k zamyšlení a přípravě dítěte na pohádku. Otázky jsou pokládány takovým způsobem, že nutí dítě se zamyslet, zavzpomínat, komunikovat s rodičem a ptát se na věci, které samo ještě nezná. Kniha je udělaná tak, aby si ji děti mohly osahat. Při plnění jednotlivých úkolů, které doprovází každou pohádku, bude dítě jezdit prstem po obrázku a hledat rozdíly, používat pastelky a samo kreslit obrázky a ty větší mohou do knihy také psát. Tato kniha je ideální první knihou pro seznámení malých čtenářů se čtením. Příběhy jsou krátké a psané velkými písmeny, pomocí úkolů je dítě vtahováno do děje a tím, že je u čtení potřeba větší či menší zapojení rodičů, posiluje kniha vzájemné vztahy v rodině.






Interaktivní kniha Zakletý zámek je ideální knihou pro děti a rodiče, kteří rádi tráví čas spolu. Pokud chcete vaše děti naučit lásce ke knihám, je Zakletý zámek správnou volbou. Ponořte se společně do barevného světa pohádek a zdolejte všechny úkoly. 




Kniha je k dostání na eshopu knihovny v Poličce zde, na stránkách knihkupectví kosmas.cz a v dobrých knihkupectvích.

Děkuji autorce za poskytnutí výtisku ke zrecenzování. Už se těším, až dcerka trochu vyroste a budeme si moci společně číst.


Hodnocení:



E.




Žádné komentáře:

Okomentovat

Budu ráda za všechny vaše slušné komentáře.