5. 1. 2018

Knižní Ježíšek

Už je značně po Vánocích, ale stejně jsem si říkala, že by bylo dobrý se vzájemně pochlubit s knižním Ježíškem. Tak copak jste dostali za zajímavé knihy pod stromeček? Byla i nějaká překvapení? Nebo hezky vše podle seznamu :-).

Musím se přiznat, že já kromě 2 knížek od kolegyně, které pro mě byly překvapením, jsem dostala vše podle dopisu Ježíškovi a jsem za všechny knihy moc ráda. Do "své" knižní nadílky jsem zařadila i knihy pro dceru, protože nebudeme si lhát, v jejím věku (11 měsíců) knihy udělaly radost hlavně mě, proto jsem si je taky pořídila, že jo.

Tak co jsem pod stromečkem našla.



Moc jsem si přála knihu Žijte jógu od Václava Krejčíka. Jógu jsem začala víc cvičit po porodu kvůli bolestem zad a musím říct, že mi fakt pomáhá. Občas cvičím podle youtube, někdy zajdu na hodiny jógy u nás ve městě, ale chtěla jsem knížku, kde budou jednotlivé ásany hezky popsané a nafocené. Kniha není jen o cvičení, ale o józe jako životním stylu. A co jsem zatím četla, je moc pěkně napsaná a líbí se mi.

Dále jsem na seznamu měla Máňu od Simonu Bohaté, tu teď dočítám a musím říct: "těšte se na recenzi". Zase jednou kniha, u které jsem se dobře bavila a nahlas smála.

Na seznamu knižních přání jsem měla také knihu Podivuhodný život osamělého pošťáka od Denise Thériaulta. Knihu už mám přečtenou a taky se mi líbila, i když byla taková zvláštní, prostě podivuhodná :-). Ale kniha má strašně zajímavě řešenou obálku s krásnou ilustrací.

K Vánocům jsem si také přála knihu Normalizované životy od Adama Drdy a Mikuláše Kroupy. Jsou to příběhy podle televizního cyklu "Příběhy 20.století", který jsem já v TV nesledovala a v knize by mělo být i to, co se do krátkých TV seriálů nevešlo. Zatím mám za sebou 3 příběhy a při čtení se mi tají dech. Koho zajímá období komunismu v ČR, tak by se mu kniha mohla líbit.

Od kolegyně a kamarádky jsem dostala Harmonizovaný život s kočkou od autorů Facchinetti Claudia, Vestita Marisa, Encole Enrico. Tuto knihu jsem doposud neznala a napřed jsem si myslela, že je to beletrie, ale po prostudování jsem zjistila, že je to literatura spíše naučná a měla bych se v ní dozvědět rady a tipy pro spokojený život kočky a mě. Nutno podotknout, že kočku doma máme, ale je spíš přítele a taky se o ni víc stará on. Tak jsem na knihu zvědavá.
Od stejné kamarádky jsem dostala také knihu Cvičení při bolestech zad od Jana Hnízdila a je to taková první pomoc při bolesti. Knížka je to útlá s pár cviky, takže žádné zběsilé listování a hledání, co mám cvičit. Myslím, že se skvěle doplňuje s knihou Žijte jógu.

Od přítelovi maminky jsme dostali knihu o výchově dětí Jak žít a nezbláznit se od Lidmily Pekařové. Knihu jsem už také otevřela a je napsaná hrozně milým způsobem a krásně se čte. Příliš nepoučuje, a tak není čtení pro rodiče utrpením a i přítel si v ní už četl a líbila se mu. Rady jsou zde podány spíše na základě autorčiných postřehů z praxe. Zatím jsme s knihou skončili, protože jsme se dostali do bodu výchova tříletého dítěte a na to máme ještě čas. 

Od další kamarádky jsme dostali Ema Naopak od Gunilly Woldové. Já jsem knihu doposud neznala a mile mě překvapilo, jak je v recenzích chválena. Musím se přiznat, že po prvním prolistování mě nijak nezaujala, ale já nejsem důležitá, že? Hlavně aby se líbila dítěti. Většina dospělých, co Emu měli jako děti, jsou z knihy nadšení do dnes. Je pravda, že já ji jako malá neměla, proto mě možná tolik neoslovila. Tak uvidíme, jak zaboduje u naší princezny. Teď je na ni ještě malá, ale za pár měsíců, kdo ví?

Z čeho jsme nadšená celá rodina je knížka Baby Touch and Feel. Pod stromečkem byla divoká zvířata (doma už máme mláďata). Je to knížka, kde zvířátka mají srst a můžete si je ošahat. Naprosto skvělá kniha pro děti do 1 roku, ale i starší. A tak teď doma pořád hladíme. 

Dále jsme pořídili 2 knížky od Svojtky a to Malý nočník, malá hovínka a Hasičská stanice. V 11 měsících nás Nočník ještě moc nezaujal, ale doufám, že až se budeme učit na nočník v létě naostro, tak nám kniha bude dobrým pomocníkem. Zato Hasičská stanice už u nás frčí naplno. Zejména poslední stránka, kde auto vyjíždí z garáže. Máma dělá sirénu a dcerka vytahuje a zatahuje auto. Obě knížky jsou knížky s posuvnými a výklopnými okénky a myslím, že se dětem od 1 roku moc líbí. 

Poslední kniha ilustrovaný Harry Potter a kámen mudrců není vánoční dárek, ale tuto knihu jsem během návštěvy na Štědrý den našla u mamky doma a strašně se divila, kde se tam vzala. Když přišla na návstěvu i sestra, prozradila mi, že si ji kdysi koupila, ale že teď pro ni nemá v malém bytě místo, a tak zůstala u mamky. Noo já knihu samozřejmě nemohla nechat bezprizorně ležet, tak jsem ji dočasně nastěhovala k nám domů, kde se o ni pěkně starám a prohlížím si obrázky. A tajně doufám, že na ni sestra zapomene a ona už navždy u mě zůstane a třeba jí časem přikoupíme další ilustrované kámoše :-).

A co vy a knižní dárky pod stromeček? Pochlubte se  a inspirujte ostatní.

E.❀

4 komentáře:

  1. Ilustrovaný Harry je nádherný :-) A krásná nadílka :-) Já dostala neskutečních 26 knih od tří Ježíšků, nechápu jak sem mohla mít takové štěstí :D

    OdpovědětVymazat
  2. To neni stesti, zkratka jsi byla moc hodna 😀. Nadilka je to nadherna. Mrknu na blog, mas tam foto?

    OdpovědětVymazat
  3. Knížka Podivuhodný život osamělého pošťáka mě dost láka :-)
    Já dostala ze seznamu dvě knížky a jsem spokojená :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta knížka je dost zvláštní. Ale líbila se mi, bylo to zase něco jiného.

      Vymazat

Budu ráda za všechny vaše slušné komentáře.